Hogyan működik a szempillanövesztő szérum?

A hatékony szempillanövesztő szérumnak a gyártó ígéreteinek megfelelően kellene működnie. A tulajdonságai szerint vastagíthatja, meghosszabbíthatja a szempillákat. Néhány szempillanövesztő szérum csupán hidratálja vagy táplálja a szempillákat anélkül, hogy extra mennyiséget adna hozzá. Mi teszi a szempillanövesztőket ilyen sokrétűen működővé? És mik is igazából azok a szempillanövesztő szérumok?

A szempillanövesztő szérumok hatékony működéséhez néhány feltételnek teljesülnie kell. Jó applikátor, aktív hatóanyagokban gazdag formula és a használati módszer. A természetes, növényi alapú összetevőkön alapuló szempillanövesztő szérum formuláknak biztonságosaknak és nagyon hatékonyaknak kell lenniük.

Az esszenciális olajok, E és B5 vitamin felgyorsítja a szálak növekedését és megedzi a szempillák életfázisát. A természetes formula nyugtatja a bőrt és mély hidratációt és táplálást nyújt a szőrtüszőknek és maguknak a szálaknak. Sose szabadna bármiféle kényelmetlenséget okoznia pirosság, viszketés vagy duzzadás formájában. Ha ez mégis megtörténik, hagyd abba a termék használatát és további tanácsért lépj kapcsolatba az orvosoddal. Vannak azonban olyan emberek, akiknek szuperérzékeny bőrük van, így bármiféle mellékhatás megszüntetéséért először a karod belső részére kellene tenned egy kis szempillanövesztő szérumot, és ellenőrizned, hogy tapasztalsz-e bármiféle bőrreakciót.

Ez a leggyorsabb módja annak, hogy meglátsd, hogy biztonságos-e számodra a száljavító.

Az applikátor fontos szerepet játszik a szempillanövesztő szérumos kezelésben. Az ecsetnek kicsinek és hegyesnek kellene lennie, hogy pontosan befedhesse a szempilla vonal területét. A túl nagy vagy merev applikátor lehet, hogy nem egyenletesen fogja elosztani a szérumot. Idővel a szálak erősebbnek, fényesebbnek és egészségesebbnek tűnhetnek, de nem fog a szempilla hosszabbra vagy vastagabbra nőni.

Gyakran nem figyelünk arra, hogyan is használjuk a szempillanövesztő szérumot. Ne feledd a belső szemsaroktól kezdve használni és a külső szemsarok felé pontosan a szempilla vonalon mozgatva használni az applikátort. Ha a terméket lefekvés előtt használod, nincs szükség a szempillanövesztő szérumot az alsó szempilla voanlra tenni, mivel a termék magától átkerül oda, miközben a szemeid zárva vannak.